BURSA / MUDANYA - M.Zeki Yazıcı İlkokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda tüm coşkusuyla kutlandı...

Nis

Mehmet Zeki Yazıcı İlkokulu Anasınıfı Dilimizin zenginlikleri Projesi kapsamında Nisan ayı etkinliği şiir ve şarkılarımız öğrenildi.

Nis

2 Nisan Otizm Farkındalık günü için okulumuzda özel eğitim öğretmenlerimiz tarafından bir pano hazırlanarak giriş kapımızın yanına yerleştirilmiştir. Dikkat çeken bu pano sayesinde öğrencilerimizle otizm hakkında konuşulmuş bilgi verilmiştir.

Mrt

İlkokul sınıflarımız dilimiizn Zenginlikleri Projesi kapsamında mart ayı etkinliklerinden masal anlatma ve masal karakterlerini canlandırma etkinliklerini yaptılar.

Mrt

Anasınıflarımızın Dilimizin zenginlikleri Projesi için Mart ayı etkinliklerini gerçekleştirdiler. bunlardan bazıları; zıt anlamlı kelimeleri öğrenme ve ssesiz sinema oynayarak temizlik kavramlarıydı.

Anasınıflarımızdan ramazan etkinliği

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü günün anlam ve önemine uygun olarak okulumuzda gerçekleştirilen program ile kutlandı. Vatan şairimiz Mehmet Akif ERSOY'u andığımız programda emeği geçen tüm öğrencilerimiz ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Her yıl 1-7 mart tarihlerinde kutlanan Yeşilay Haftası bu yıl 2. sınıflarımızın etkinlikleri ile okulumuzda kutlanarak farkındalık oluşturuldu.

Mrt

Okulumuzun 3 ve 4. sınıfları 07.03.2024 tarihinde GÖKMEN UZAY HAVACILIK EĞİTİM MERKEZİ gezisini gerçekleştirmişlerdir.

Çocuklarımız başlarını gökyüzüne çevirdiklerinde artık çok daha ileriyi görmelerini saylayan bu gezide, merak ettikleri çok konuyu keşfetmişler ve canlı deneyimleme şansı bulmuşlardır.

M. Kemal ATATÜRK'ün "İstikbal Göklerdedir" sözünden yola çıkarak gerçekleştirilen gezi çocuklarımızın zihinlerinde yeni ufuklar açmıştır.

Anasınıfı-Dilimizin Zenginlikleri Projesi-Kültürel Zenginliklerimiz Sergisi

Şbt

Dilimizin zenginlikleri Projesi kapsamında 4-A sınıfı şubat ayı etkinliklerinden ANLAT BAKALIM etkinliğini sınıflarında yapmışlardır.

Şbt

Millî Eğitim Bakanlığınca, ortaokullar arasında "Sıradaki Astronot Ben Olmalıyım, O İş Bende" konulu kompozisyon yarışması ile ilkokullar arasında "Türkiye'nin İlk Uzay Yolculuğu" temalı resim yarışması düzenlenecek. Yarışma başvuruları 12 Şubat'ta başlayacak.

BİÇİMLENDİRİCİ DEĞERLENDİRMEYE YÖNELİK ÖRNEKLER YAYIMLANDI

Millî Eğitim Bakanlığınca öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerinin takibi kapsamında biçimlendirici değerlendirmeye yönelik hazırlanan yeni etkinlik örnekleri ve ölçme araçları yayımlandı. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin akademik ve sosyal gelişiminin takibi, gelişim düzeylerinin izlenmesi ve süreç odaklı değerlendirme yaklaşımının benimsenmesi kapsamında biçimlendirici değerlendirmeye yönelik yeni etkinlik örnekleri ve ölçme araçları hazırlandı.   Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce durum belirlemeye yönelik daha önce yayımlanan etkinliklere ek olarak ilkokullar için Türkçe, matematik, hayat bilgisi, sosyal bilgiler ve fen bilimleri derslerinden süreç odaklı ve oyun temelli yeni etkinlikler öğretmenlerin kullanımına sunuldu.   Bundan sonraki süreçte de benzer örnek ölçme araçları hazırlanarak yayımlanacak.  Tüm "Biçimlendirici Değerlendirme Etkinlik Örnekleri"ne ulaşmak için tıklayınız.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi- Okul Öncesi

Ailemizle kitap okuma saatimiz